Tidtrøyta

Jeg er død

22.1.06

Ungdomskilden

En god latter forlenger livet! Jepp det er vi alle klar over, men det snakkes alt for lite om hvordan fest og feiring forlenger det. For det er et enkelt regnestykke:

Vi går ut fra at 5 minutter latter og/eller sterk smiling i løpet av hver time er snittet over en vanlig dag. (Heretter 1D for 1 dose latter/kraftig smiling med innvendig latter)
Alkoholrus forsterker som kjent de følelsene vi allerede har, om noe varierende etter de forskjellige gradene av rusen. Her går vi ut fra tilstanden Brississimo, som er den latinske og legevitenskapelige formuleringen av ”brisen” i sterk grad. (Heretter omtalt som B) Tilstand B vil gjennomsnittlig øke daværende følelser med inntil 150 prosent. (Dvs. følelsen multipliseres 2.5 ganger)
Det regnes også med at rus, høye lyder og festlig stemning generelt øker antall våkne timer over ett døgn med 4 – 8 timer(heretter t), i snitt 6t.
Hvor mye levetiden vår vil øke av en latter er fortsatt uvisst, og vil derfor bli omtalt som X, og 1 dose latter gir derfor 1X.

En vanlig gjennomsnittlig dag:
1D x 14t = 14X

Festlig moro:
1D x B = 1D x 2.5 = 2.5D
14t + B = 14t + 6t = 20t
2.5D x 20t = 50X

Resultat:
50X (beruset hygge)
- 14X (vanlig dag\humør)
= 36X

Konklusjon: En god latter forlenger livet, og dermed vil sosial sammenkomst av større omfang med alkoholinntak øke lattermengden med et snitt på 36 doser. Og når én dose var på 5 minutter vil altså lattermengden øke med hele 180 sammenhengende minutter i forhold til vanlige edrue dager - og du vil leve betraktelig lengre. Derfor råder vi deg til å benytte deg enhver mulighet til feiring. Onsdag – lillelørdag, torsdag – ute-på-byen-dagen, fredag – helg, lørdag – helg, søndag – fortsatt helg, mandag – nyukeaften alá nyttårsaften. Det eneste problemet er tirsdagen, den eneste gjenværende dagen som ikke har en åpenlys grunn til feiring.

Tirsdag – killing us softly