Tidtrøyta

Jeg er død

12.4.06

R.I.P.

Nettsiden Iraqbodycount.org kan fortelle deg at siden Mr. Texas startet oljejakten har antall sivile lik kommet opp i et blodig femsifret tall, og boksene under forteller minimums- og maksimumsantallet døde.

Uttrykket man kan ikke lage omelett uten å knuse noen egg blir litt usmakelig i denne sammenhengen, for dette er triste tall, og Satan har nok reservert plass i helvete for Det hvite hus' arbeidere og alt som kryper og gror i plenen utenfor. Men det er nesten så tingene er like ille på gatene i Oljecowboyenes land, for hva skjer med hip hop og død? Jeg hadde ikke blitt overrasket hvis antallet døde rappere er på nivå med liktelleren over her, for ghettogutta dør som bilrutefluer på Autobahn. Proof fra D12 takket nettopp for seg, og selv om vi ikke trenger lete lenge i hip-hopavdelingen på platekompaniet for å finne en dyktigere rapper, så er det trist.

Musikken har nådd hit, klærne har nådd hit, og det samme har diverse ghettoslang som dizzle ditt og datt. Det ser altså skummelt ut, og det kan virke som det bare er et spørsmål før også kulene når den norske rapscenen. Vil vi om noen uker se Diaz skutt på nattklubb i Jessheim over VG-forsiden? Vil OnklPs bane ende i en drive-by shooting ved Akerselva?

Fugleinfluensa er skumle greier, men du er altså ikke trygg selv om kyllingfiléene ligger i søpla, kvitt deg med hip hop musikken og hold deg unna The Voice når du hører på radio. Og hold buksa opp i skrittet.