Tidtrøyta

Jeg er død

26.7.06

Smooth Sailin'

Sola skinner, jordbærene er billige, utepilsen er dyr men faen så god, og det er sommer i Norge. Den gretne huleboermentaliteten som ikke står for stort annet enn instinktiv klaging over kulden på nye og gamle måter har fått det årlige schizofrene utbruddet, og smilet klenger seg om den naive lykken vi ellers ser så lite til, og tar form i det lettkledde solvesenet som lukter på blomster, synger DeLillos og spiser is. Ubetydelige ting blir med et arsenal av positivitet i ryggen så mye bedre enn det hadde vært ellers i dette mørke, kalde landet, og ingen kan svare på hvordan vi holder ut mørketiden der de eneste lyspunktene har sluknet for lenge siden. (Det var snø og jul, men snøen får jo ikke ligge i fred lenger uten at den regnes bort, og julen tar bare Visa, og avviser familiegleden og kakekosen den pleide å representere.)

Men der det er airkondisert(nytt ord folkens) paradis er det også stekende helvetesild. Det er høysesong i reiselivsbransjen, og hotellet mitt har blitt en resepsjonists mareritt. Masete kinesere kniver med arrogante tyskere om å ignorere forsøkene dine på å kommunisere med det engelske språket, og mens det bestilles øl, flaskevann og kaffe skriker renholdsjentene om gjester som ikke har sjekket ut når de skal, og dermed må hives på dør. Utbrente miner underbygger frustrasjonen, baksnakkingen ulmer, og vips så er en kollega sykmeldt i fire uker. Med halv besetning skal skuta styres gjennom nådeløse bølger mens sommerstormen slår ned med lyn og torden. Og nitimersvaktene gjør oss sjøsyke.

Jeg burde selvfølgelig være et sted hvor parasolldrinkene var gratis og sola slo stråler over meg og mine, der vi befant oss på en øde øy med daglige leveringer av tjekkisk øl og kokkelandslaglagde sommerretter, men frisbee i frognerparken på fulltid hadde vært godt nok. Men jeg er fanget bak gitteret. Fanget bak det falske smilet som ønsker nye gjester velkommen, men som egentlig vil flerre opp turisten og løpe til nærmeste isbil.

ICE CREEEEAM! ICE CREEEEEAM! (De som har sett Delirious forstår)

1 Comments:

At 8/8/06, Anonymous Anonym said...

Here are some links that I believe will be interested

 

Legg inn en kommentar

<< Home