Tidtrøyta

Jeg er død

9.8.06

Kvelden hun sier ja

En nobelprisvinnende professor har klekket ut en plan. Han vet hvordan verden skal reddes fra global oppvarming og alle naturkatastrofene som følger med den stigende blåstripa på gradstokken. Løsningen er ikke å satse på miljøvennlig drivstoff eller noe så latterlig som å få USA til å gå med på KYOTO-avtalen, nei løsningen er selvfølgelig å lage kunstige vulkanutbrudd.

Planen er inspirert av utbruddet til vulkanen Pinatubo i 1991. Da ble tusenvis av tonn svovel kastet ut i atmosfæren og den globale temperaturen sank. Svovelpartiklene i atmosfæren gjorde at jorda fikk en gjennomsnittstemperatur 0,5 grad lavere enn året før. Partiklene fungerer som små speil, som hindrer deler av solstrålene fra å komme gjennom ned til jorda.


Jaja alle andre enn patetiske Illustrert vitenskap-abonnenter bryr seg om slikt snikksnakk, men folk med litt sans for spenning omfavner nok idéen med kjærlige klemmer. Den kjipe virkeligheten får litt hollywoodstøv spredt over seg, og storslåtte vulkanutbrudd vil foruten å redde verden fremkalle mer romantikk, dans, sang og fest enn alle st. hans aftener fra tidenes morgen til sammen.

Ta med pledd, kamera, piknikkurv og masse god drikke til strendene, og se glødene lavafyrverkeri ejakulere fra vulkantuppen der den er bygd opp midt i Oslofjorden, på trygg avstand fra lett antennelige mennesker. Dette blir kvelden å forlove seg, gifte seg, bli gravid eller å kline med den du har vært forelsket i lenge uten å ha sagt noe. Foruten at lavabålet unektelig vil kicke kvelden i romantisk retning blir det et fetere lysshow enn alle sosseruss-bussene vil spille på de neste tre hundre tryvannstreffene til sammen.

For øvrig vil de store fyrverkerirakettene til tre hundre kroner føles som stjerneskudd etter denne kvelden, så selg fyrverkeriaksjene dine nå!