Tidtrøyta

Jeg er død

9.8.06

Svidd Sherman

Dagbladets nettsider kunne i dag fortelle om en 45 år gammel kvinne som har fått ’politifolk over hele USA’ på hælene. Til og med FBI er satt på sporet av stakkars Edna, og tobarnsmoren er på flukt med avkommet i en bil som ble sist sett i Mississippi. Navnet Edna assosieres gjerne med en bestemor av koselig kaliber, men ingen barnebarn er presset ut og ting tyder på at det dessuten er lite som er koselig med Kvinnen på flukt. Sherman ligger i skrivende stund og råtner six feet under på en kirkegård, og Edna er morderen. Hvor turbulent ekteskapet var er det vanskelig å vite, men det var sannsynligvis noe mer enn krangel over fjernkontrollen som fikk Edna til å helle to liter kokende olje over ektemannen mens han ante fred og ingen fare, og sov sine søte timer i sin egen seng.

I dag tok jeg badstu etter trening, og temperaturen var vesentlig høyere enn vanlig. De første to minuttene tenkte jeg at det må være mye bedre å fryse i hjel enn å dø av varme, men jeg må si at en dusj av to liter kokende matolje topper heile driten, spesielt hvis det blir utført på en like vellykket måte, stakkars Sherman brukte nemlig en hel uke på å dø. Edna kan fort bli et forbilde for alle kvinner som har hatt sine voldelige og utro ektemenn, og som fantaserer om den perfekte hevnen. (T-skjorter med Ednas ansikt og Don’t cheat on me skrevet under kan være en forretningsidé.)

Ifølge artikkelen har ikke naboene sett noe til ekteskapelige problemer, og vi får virkelig håpe at Edna har noe annet å fortelle, giftelysten er lav nok som den er med dagens skilsmissetall, og at ekteskapsgitteret får husmødrene til å frityrkoke mennene sine gjør ikke bryllupskaken mer fristende.