Tidtrøyta

Jeg er død

22.1.06

Celebration

En god fest forlenger livet, og gir trøtte og kjedelige perioder store og ofte ytterst nødvendige høydepunkter - og bare det å vite at en feiring av noe slag er rett rundt hjørnet er jo en glede i seg selv. Så, hvilke begivenheter utenom bursdager og alt det der kan vi feire, og hvordan?

Navnedager
Feires som en bursdag! Kanskje ikke like dyre presanger, men ett eller annet må pakkes inn. Kake og partyhatter er selvfølgelig med.

Kongelige bursdager\fødsler
Siden dette opprinnelig er en pensjonisthøytid er det viktig å følge tradisjonen - kake igjen! Filtermalt kaffe hører også med, og det samme gjør konjakk til koffeinen. Og gjerne sherry eller portvin. Frank Sinatra på anlegget skader heller ikke, men det viktigste er selvfølgelig norske flagg veivende i hånden.

Din egen historiske og\eller religiøse høytid
I påsken feirer de at Jesus gjorde ditt og datt av mindre ubetydelige ting, kanskje med unntak av at han sto opp fra de døde. Den var ganske bra. Det skal han ha. Men poenget er at det er plenty historiske ting som feires i diverse kulturer som for andre bare er corny. Så du kan enten lete frem disse helligdagene, finne ut hvordan og hvorfor de feires, og henge deg på. Men det feteste er å rett og slett finne på din egen, inspirert av en historisk begivenhet. For eksempel - hva med å feire den dagen Harald Hårfagre klippet håret? Drikk som en viking! Slå ut håret! Jaja du skjønner tegninga...

Superbowl (5 februar)
En sport du ikke forstår noe som helst av sier du, med kompliserte og uforståelige regler? Perfekt! Så du curlingfinalen i forrige OL hvor Norge vant gull skjønner du hva jeg mener. Hvis ikke så gidder jeg ikke forklare. Men i alle fall - superbowl går over natten, men å holde seg våken er ikke noe problem. Øl, kompiser, krigsmaling i ansiktet, gambling, chicas i cheerleader-outfits, pottis, slossing og enda mer øl vil sørge for at dette blir stas.


Oscar-utdelingen (5 mars)
I fjor ledet Brooklyns moromann Chris Rock showet, og da veit du det blir bra. I år er det Jon Stewart som er sjefen, og da trenger jeg egentlig ikke si noe mer. Men jeg gjør det allikevel.
For denne kvelden er det tre ting som gjelder. Stil, stil, og... *trommevirvel* Stil! Her skal alle gentelmenn og gentelfruer(?) rocke dress, kjoler og finstas, og sjampis er kveldens væske. Sigar er et pluss til tross for den forjævelige smaken og lukten. Nei forresten dropp sigaren. Men resten es oro mucho importante!

Spontane feiringer
Slike feiringer er ofte de beste. Har du en dårlig dag alá "er barberbladet mitt skarpt nok?" Skriv ned datoen og erklær den for den offisielle alt går til helvete dagen! Rush til nærmeste barskap, miks deg og dine noen sterke mannedrinker, og rull frem is, sjokolade eller andre trøstende godsaker. Dresscoden er slåbrok og ullsokker\tøfler. Dimm så lysene ned for å få den ønskelige atmosfæren, og peis og eventuelt candles kan fyres opp. Honningen i teén her er basstung soul eller blues spillende i bakgrunnen mens dere diskuterer dype saker og ting, gjerne filosofi og eksistensielle spørsmål som får alle dine troubles til å virke små og ubetydelige.

Lev hver dag som om det var den siste! Eller det blir kanskje litt slitsomt. Men litt mer feiring i dagliglivet skader i alle fall ingen. Bortsett fra naboene dine.