Tidtrøyta

Jeg er død

27.11.05

Den før desember


Helt ærlig, hvem liker november. I september er det varme t-skjortedager, oktober er full av høstfarger og pledd-kvalitetstid, og i desember er det jo halv skatt og pepperkaker. Men i vakumet mellom finhøsten og begynnelsen på vinteren finner vi altså denne møkkamåneden alle hater. Kulden har kommet, og er ekstra bæd siden vi ikke er vant til den. Det regner. Snør litt neste dagen, for så og smelte igjen den neste og bli til is dagen etter der igjen. Og sneakers på isen er glatt. Au. Og mørket. Når du står opp sover solen fremdeles, og døgnrytmen hans er ikke mindre føkka enn at han jammen meg har lagt seg igjen når du er på vei hjem fra skole eller jobb. Fysj.

- Vi er lysskapninger og er avhenging av lys for å få balanse i livet, sier lysterapeut Phyllis Nyquist. Ja se der, høstdeperasjonen er til og med et vitenskapelig faktum. Den eneste løsningen må være peis og boblebad. Stearinlys og Enya. Intimitet. Vafler og solbærtoddy. Brownies med prozac-dryss.

Jeg trenger en klem

24.11.05

Mysteriet fortsetter

Vaffelmysteriet del 2

I dag har jeg tatt et stort og risikabelt skritt inn i konspirasjonsgjørma på hotellet. Jeg ikledde meg rollen som en uskyldig og godtroende ansatt som bare vil det beste for bedriften og sine kolleger, og spurte(godt kamuflert blant casual-chit-chat, selvfølgelig) hvorfor vi ikke kunne selge vafler med brunost, som da tross alt er den tradisjonelle norske varianten. Sjefen ga meg først et vurderende blikk med et snev av skepsis, før smilet tok over, og hun utbrøt at hun hadde tenkt på det samme. Jeg hadde henne i min hule hånd. Jeg gikk videre, og strammet grepet når jeg snakket med et falskt men velspilt engasjement om hvordan gjester utenlandsfra vil gå mann av huse for å få smaken av det urnorske. Turister flest er jo ute etter å få trøkket inn så mye kultur som mulig i løpet av de få dagene de er i landet, fortsatte jeg så overbevisende jeg klarte. Hun så anerkjennende på meg, og erklærte storslått at hun skulle gå til innkjøp av brunost i morgen, og tildelte meg ansvaret for promoteringen...

Jeg har gått undercover og befinner meg nå på en uutforsket sti inn i en jungel av mysterier. Inngår sjefen og andre fremstående ansatte i en bisarr kult av noe slag? Er vaflene selve kjernen i det hele, eller har jeg bare skrapet i overflaten? Har lukten av nystekte vafler lokket meg ut på en reise jeg ikke kan vende tilbake fra?

Trust no one

--

Del I

Del III

20.11.05

Cop Killah

- Bare ha det klart at jeg er ikke en kriminell altså, har bare en kjærring som har kjørt meg, ikkesant. Det var liksom ikke min feil, skjønneru eller?

Karen hadde en hockeysveis som hadde gjort vår alles helt McGyver misunnelig, og rynkene som var på plass i ansiktet fortalte at han vel var i 50-åra. Han var altså ikke kriminell, men ettersøkt var han. Men bare for fyllekjøring da. Og fordi han slo ned en politimann. Og sparket han. To ganger. Også er han ettersøkt? Hvor lite er det som skal til, må man nesten spørre seg…

Nok en interessant gjest har sjekket inn på hotellet

19.11.05

"They"

Vaffelmysteriet del 1

2pac og Biggie skutt og drept i regi av FBI for å hindre raseopptøyer og en svart revolusjon? Er Bush med i Illuminati, en hemmelig pokerklubb som styrer verden? ARE WE ALONE? Konspirasjonsteorier er skumle greier, og ting er ikke alltid slik du tror, heller ikke i tigerstaden...

Noe som det nemlig stinker juks og utspekulert fanteri av, er vaflene på hotellet i Storgata. Her er det personalpriser på over tretti varer, og skulle jeg føle for det kan jeg kjøpe alt fra røyk til øl og brus, til knakende gode priser. Men én ting er altså gratis - vafler. Tilfeldig? NEPPE. Her er det uten tvil hugler i posen og giraff i fåreklær, men motivene bak det som ser ut til å være en konspirasjon er enda uvisst. Men det er helt klart noe bak denne altfor idylliske spis-så-mange-vafler-du-vil fasaden. Jeg kommer tilbake med mer...

Stay tuned

--

Del II

Del III

18.11.05

Half!

Eddie Murphy har prøvd å advare oss, men noen har altså gått rett i fella. Den alltid like seriøse VG-blekka hadde Erik Solér på dagens forside under Kona vil ha halve formuen som overskrift. Erik Solér er som alle vet deleier av Start, som ikke bare pustet Vålerenga i nakken i kampen om gullet, men nærmere beit dem i øret, og stakkars lille styrtrike Erik må nå gi kona si en syvsifret fallskjerm ut av ekteskapet. Det lønner seg altså å skille seg med kona før man blir rik.

Skriv det opp!

17.11.05

Gløgg er høgg


Ja nå er det neimen ikke lenge til. Pepperkakeboksene er på plass i butikkhyllene, julepynt har begynt å dukke opp, julekort fra charity-organisasjoner har havnet i postkassa, og det skvulper rødvinsgløgg av julebordene som er i full gang. Men gleder vi oss?

Joda, det blir nok juletretyveri en gang uti desember, og de første lukene i julekalenderen blir nok rivd opp med stor iver om morgenen. For ikke å snakke om at tennene ikke bare løper, men svømmer i vann når jeg tenker på maten som diskes opp på helligdagene. Og julegaver! Dansing rundt juletreét og juleevangeliet får bare finne seg i å havne in da background når det er tid for gaveåpning. Hvem er det som ikke elsker å få ting fra mennesker man er glad i, og se de strekke smilet like bredt når de åpner gaven de fikk fra deg? Åhjo vi gleder oss.

Meningen var å liste opp negative ting med julefeiringa, som f.eks julegaveshoppestress(jadda det er et ord) og alle utgiftene, men jeg ble så revet med så fuck it... Gled dere!

Og husk å sette ut graut til nissen!

Temptation

Why everything that's 'sposed to be bad, make me feel so good?
Everything they told me not to is exactly what I would...
Man I tried to stop man, I tried the best I could, but...

Personalprisen er jo bare på 57 kroner. Og det skader da ikke med én? Bare én? Men på en annen side, da ligger det igjen 19 milde og forlatte prinser, ALTFOR lett tilgjengelig.

Det ble vafler i stedet. Vafler med jordbærsyltetøy. (Ja, brunost er mye bedre, men det har vi ikke her.) Røyksuget gnager samtidig i bakhodet og irriterer meg, litt som når radioen står på og spiller musikk, men volumet er såpass lavt at du ikke hører sangene som spilles. Men det jeg skulle frem til var vafler. Vafler og vaffelspising kommer til å stå meget sentralt i denne bloggen - det er mye slikt her i baren\resepsjonen hvor jeg sitter, og det er her jeg fant ut at jeg kunne starte denne bloggen. Alt for å få tiden til å flyyy...